Förflytta dig till innehållet

Mycket arbete krävs om Åbo ska vara klimatneutralt 2029 — Åbobornas trafikvanor är stadens största utmaning

Risto Veivo, tillfällig klimatdirektör vid Åbo stad.
Risto Veivo, tillfällig klimatdirektör vid Åbo stad, säger att en av de största utmaningarna är att få ner utsläppen i trafiken. – Staden kan göra vissa åtgärder, men i slutändan är det Åboborna som måste tänka över och ändra sina vanor.
Åbo har hittills lyckats hålla takten, men staden måste ännu halvera utsläppen under de kommande nio åren för att uppnå målet att vara en klimatneutral stad 2029. Bäst har man lyckats få ner utsläppen inom uppvärmning och energi, men nu krävs det att Åboborna börjar röra sig mera miljövänligt för att målsättningen ska nås.

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Mycket arbete krävs om Åbo ska vara klimatneutralt 2029 — Åbobornas trafikvanor är stadens största utmaning

  1. Joachim Hesthammer skrev

    För fastighetsbolag eller externa aktörer kunde det löna sig att samordna uthyrning/gemensamt ägande av miljöbilar som står till förfogande för hyresgästerna och bostadsägarna inom ett givet fastighetsbolag.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *