Förflytta dig till innehållet

Mycket arbete krävs om Åbo ska vara klimatneutralt 2029 — Åbobornas trafikvanor är stadens största utmaning

Risto Veivo, tillfällig klimatdirektör vid Åbo stad.
Risto Veivo, tillfällig klimatdirektör vid Åbo stad, säger att en av de största utmaningarna är att få ner utsläppen i trafiken. – Staden kan göra vissa åtgärder, men i slutändan är det Åboborna som måste tänka över och ändra sina vanor.
Hela landet ska vara koldioxidneutralt år 2035. Men Åbo och en del andra städer i Finland har satt ett ambitiösare mål och strävar efter att vara klimatneutrala redan tidigare. Åbos målsättning är att vara en klimatneutral stad redan år 2029 – då staden firar 800-årsjubileum.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Mycket arbete krävs om Åbo ska vara klimatneutralt 2029 — Åbobornas trafikvanor är stadens största utmaning

  1. Joachim Hesthammer skrev

    För fastighetsbolag eller externa aktörer kunde det löna sig att samordna uthyrning/gemensamt ägande av miljöbilar som står till förfogande för hyresgästerna och bostadsägarna inom ett givet fastighetsbolag.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter