Förflytta dig till innehållet

Munskyddstvång på Åbobussarna från och med i morgon

Åbo Regiontrafik Föli återinför munskyddstvång i sin trafik på grund av det försämrade coronaläget. Varje passagerare över 12 år ska från och med tisdagen den 10 augusti använda munskydd på Föli. Den som av hälsoskäl inte kan bära munskydd behöver dock inte använda munskydd på bussen.

Även Fölis förare använder om möjligt munskydd. 

Varje passagerares agerande har betydelse i det försämrade coronavirusläget, skriver Föli i ett pressmeddelande.

Förutom att använda munskydd lönar det sig att sörja för god handhygien samt betala buss- eller vattenbussresan med resekort, mobilbiljett eller kontaktlös betalning. Det lönar sig att även hålla säkerhetsavstånd till andra passagerare på hållplatsen. Om det inte är nödvändigt att resa under rusningstid lönar det sig att förlägga resan till andra tider. Mest rusning i Fölis trafik förekommer vardagar cirka klockan 7–8:30 och 13–16:30.  

Munskyddstvånget gäller tills vidare.

På Föli gällde munskyddstvång redan på våren, men det ändrades till en rekommendation i juni, då coronavirusläget verkade bättre.  

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter