Förflytta dig till innehållet

MTV: Meyervarvet inför rätta för Estonia-olyckan

ÅU-Foto
Mötesklubba på bord
Det tyska varvet Meyer Werft, moderbolag till Meyer Turku, dras inför rätta gällande förlisningen av passagerarfärjan Estonia, skriver MTV.
Rättegången inleddes på fredagen, och förutom varvet står också klassningssällskapet Bureau Veritas på de svarandes sida.
Åtalet har väckts av advokaten Maxime Cordier som representerar 1100 anhöriga till offren i sjöolyckan som skedde år 1994.
MTV skriver att ända sedan 1996 har det pågått olika rättegångar i Frankrike gällande Estonia-olyckan. Anhöriga har redan fått sammanlagt 130 miljoner euro i skadestånd från rederiet Est-Line.
Men Cordier motiverar det nya åtalet med att ersättningarna inte tillräckligt mycket har tagit i beaktande anhörigas sveda och värk.
I den slutgiltiga rapporten om olyckan från år 1997 framkommer det att fartyget sjönk på grund av att bogporten inte höll i stormen och revs loss. Vatten började därmed forsa in på bildäcket.
Estonia var på väg från Tallinn till Stockholm. 852 människor dog och endast 137 personer räddades.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter