Förflytta dig till innehållet

Motionsjippo till förmån för cancersjuka barn i Hansa på lördag – trampa en kilometer eller planka i en halv minut för att hjälpa till!

Pressbild
ett hjärta gjort av rosor
Hansakvarteret donerar fem euro till Sylva rf för varje person som gör plankan i en halv minut eller cyklar en kilometer på motionscykel.

Hansakvarteret ordnar tillsammans med föreningen för cancersjuka barn och unga, Sylva rf, ett evenemang där alla kan stödja föreningen genom att motionera på Hansatorget i dag på lördag.

För att uppmärksamma den internationella barncancerdagen den 15 februari låter Hansakvarteret sina besökare stödja barnpatienter och deras familjer genom att antingen göra plankan eller trampa på en motionscykel.

Hansakvarteret donerar 5 euro till Sylva för varje kund som gör plankan i en halv minut eller cyklar en kilometer på en motionscykel på Hansatorget.

– Tillsammans med Sylva ville vi ordna ett evenemang som stöder välmående och de små barnpatienters och deras familjers bättre välbefinnande. Under året kommer vi även att ordna andra samarbetsevenemang för att stödja Sylvas verksamhet på olika sätt, säger Mirva Järvinen, marknadsföringschef för Hansakvarteret i ett pressmeddelande.

Besökarna kan delta i motionsutmaningen för välgörenhet på Hansatorget klockan 12–16.

Vid sidan om välgörenhetsevenemanget kommer Sykerö-klubben för familjer med cancersjuka barn från Egentliga Finlands Cancerförening att ställa fram 22 stolar på Thaliatorget för att hedra minnet av de barn som dött i cancer under 2023.

Lokalföreningen ordnar evenemanget på Thaliatorget samma dag klockan 10–14. Där kan man också diskutera med föreningens experter, snurra ett lyckohjul och ta del av en föreställning med en barnmusikduo.

Varje år insjuknar cirka 150 barn under 16 år och cirka 80 unga i åldern 15–19 år i cancer i hela landet.

– Genom att delta i motionsjippot eller stolevenemanget i Hansakvarteret kan man stödja vårt arbete för att ge barn och unga med cancer samt deras familjer tillgång till rådgivningstjänster, kamratstöd och bidrag för semestrar. Stödet är väldigt viktigt för oss, då vi finansierar 90 procent av vår verksamhet med donationer, säger Marika Aro, verksamhetsledare vid Sylva rf.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter