Förflytta dig till innehållet

Mörkö-festival snart i Dalsbruk

Sari Kippilä är en av dem som förbereder Mörkö.


 
I stället för att sucka över sommaren som försvann så kan man tänka att november är rätt mysig. Och mörk. Och det kan man göra något av. Till exempel en Mörkö-festival. Ordet kan uttals som mörk ö på svenska, men på finska betyder det närmast spöke.
Hur man än uttalar ordet så är festivalen ny. Gjord på nästan inga pengar  och väldigt snabbt.
– Men bara en generalrepetition av det vi ska göra nästa år, försäkrar Pirkko-Liisa Topelius.
Sari Kippilä, Solveig Friberg och Kristina Hakola-Wass instämmer. Också Maria Pick är en stor Mörkö-entusiast. Sammanlagt är det frågan om Skärgårdens kultursällskap som i samarbete med Andelslaget Lalla Vinde och Kimitoöns kommun den 17-19 november ordnar mycket spännande i Dalsbruk: reflexverkstad, reflexstig, maraton-högläsning av skräckhistorier, visning av skräckfilmer, ljusinstallationer utomhus, ljus- och ljudinstallationer och  en hel del till.
Exempelvis kommer Lisa Roberts att med hjälp av solenergi väcka till liv parkens springbrunn som annars är i gång bara på sommaren. Och så har hon ordnat med hologram-glasögon. Tar man dem på sig kan man se de mest oväntade saker. Så som att hela världen är full med olikfärgade hjärtan.

Hjärtan i olika färg – fotograferade med hjälp av hologram-glasögon framför linsen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter