Förflytta dig till innehållet

Mörker fylldes med ljus

Fontän i ljus. Nu lyser springbrunnen upp en tidigare mörk del av parken i Dalsbruk. Designen är Lisa Roberts


Inte tolkmassor som vid Baltic Jazz eller September Open men många ändå, för att vara mitt i mörka november.
Så sammanfattar Maria Pick det gångna veckoslutets Mörkö-festival i Dalsbruk.
– Vid öppningen i fredags samlades cirka 60 vid fontänen som Lisa Roberts hade försett med ledljus. Sedan hade vi livliga workshoppar och många överraskade ”wow” och skratt hördes av dem som fick hologram-glasögon och med hjälp av dem upplevede ljusen helt annorlunda.
Maria Pick och Lisa Roberts var två av eldsjälarna bakom Mörkö. Solveig Friberg, Kristina Hakola-Wass, Sari Kippilä och Pirkko-Liisa Topelius de andra. Skärgårdens kultursällskap heter arrangören och Topelius säger att det här var generalrepetitionen inför nästa års festival som blir mera omfattande.
-– Jag hörde folk säga att de kom uttryckligen för att se ljus-konstverken. Tydligen rätt tidpunkt för det här. Men ända till nyår har man chans att gå stigen med reflex-konstverk som Sari Kippilä gjorde med skolbarn, det är något som jag verkligen rekommenderar, säger Maria Pick.
Lisa Roberts tillägger att folk kom ända från Salo och Åbo, och många stod väldigt länge och betraktade fontänen. Nästa år hoppas hon ha också flytande ljus-konstverk.
Andelslaget Lalla Vinde och Kimitoöns kommun var samarbetspartners.

Skogens harmoni. Antti Tolvi från Kila i Kimito skapade ett ljud- och ljusverk i det lilla hus som förr var Dalenas sho

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter