Förflytta dig till innehållet

Monika Fagerholm uppträder i Åbo på onsdag — samtalar med Ulrika Bengts på ÅST

Monika Fagerholm. Foto: Niklas Sandström


Höstens finalkväll för serien ”Författare och författarskap 2019” flyttades från november till januari på grund av Monika Fagerholms nominering till Finlandia-priset i skönlitteratur.
Publiken hälsas välkommen till Åbo svenska teaters caféscen Tiljan på onsdag den 15 januari för att nu höra Fagerholm samtala med regissören Ulrika Bengts.

Ulrika Bengts. Foto: Cata Portin


Monika Fagerholm, en av Finlands internationellt mest lästa och framgångsrika författare, kom hösten 2019 ut med sin senaste roman ”Vem dödade bambi?”.
Bland Ulrika Bengts uppmärksammade filmer finns bland annat en av Fagerholms tidigare romaner, ”Lola uppochner”.
Mia Österlund fungerar som moderator och diskussionsinspiratör, inkörsport till samtalet är underrubriken ”Orden som kuliss”.
Programmet börjar klockan 18.30, dörrarna och serveringen öppnas klockan 18. Servering och bokförsäljning i samarbete med Café Tiljan och Kansallinen Kirjakauppa. Programmet är avgiftsfritt.
Författarserien arrangeras för 25 året som ett samarbete mellan Åbo stadsbibliotek, Åbo fritidssektor, Åbolands litteraturförening och Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi. Serien verkställs med understöd av Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Kulturfonden för Sverige och Finland samt Thurings och Gesellius stiftelser.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *