Förflytta dig till innehållet

Missnöje med säljbeslut i Kimitoön

Åke Sirén i startgroparna.

Åke Siréns långvariga dröm var en egen krog, och i fjol i januari kom han i gång.

Åke Sirén kommer att lämna in en rättelseyrkan över tekniska nämndens beslut i tisdags att sälja Eugeniahallen och en strandremsa på Kalkholmen i Västanfjärd åt Pasi Tamminen och Marja-Leena Jukka eller rättare sagt åt det nya bolag som de ska bilda.

– Från kommunen sägs att hyresgästerna har fått veta om att den här försäljningen är på gång men det stämmer inte, säger Sirén.

Han har hyreskontrakt till den 31 mars på de utrymmen hans företag, Krogen Eugenia, har i Eugeniahallen. I maj vill han öppna igen för sommaren. Han har räknat med att hyreskontraktet då skulle förlängas fem år.

– Det här är lågt. Jag trodde bättre om kommunen än så här. Nu går jag i personlig konkurs. Jag har ingen chans att sköta mina lån utan att kunna fortsätta med min krog.

Sirén tillägger att en tjänsteman på kommunen erbjöd honom att köpa Eugeniahallen för 90.000 euro men då var det inget tal om strandremsan på baksidan, där det visserligen är svårt att bygga något men som kunde medge uteservering av helt annan storlek.

Inte heller Västanfjärds byaråd hade hört talas om att stranden skulle vara till salu.

Sirén tycker att priset 120 000 euro som Tamminen och Jukka ska betala för Eugeniahallen och stranden är märkligt lågt jämfört med det erbjudande han fick.

– Det här luktar lång väg, ända hit till Portugal där jag är nu.

Tamminen och Jukka planerar en året om-krog och ett destilleri i Eugenia-hallen, och dessutom sommarrestarang i en annan byggnad.

 

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter