Förflytta dig till innehållet

Misshandlad Pargasflicka vågar inte gå ensam

Det var här vid korsningen av Kyrkoesplanaden och Tegelhagsgatan som flickan blev attackerad. Foto: Kim Lund


Den tioåriga flickan var på väg hem från sin hobby i torsdags eftermiddag då två okända pojkar attackerade henne i hörnet av Tegelhagsgatan och Kyrkoesplanaden i Pargas.
– Hon blev sparkad eller slagen bakifrån och föll till marken. Allt var över lika snabbt som det skedde, säger flickans pappa som genast åkte till sin dotters undsättning.
Pojkarna försvann omedelbart efter attacken i riktning mot centrum. Flickan hade ont i ryggen och var tvungen att besöka läkare. Som tur var hade hon inga allvarliga skador, värre är det med den psykiska sida, säger pappan.
– Hon är fortfarande skakis och vill inte vara ensam. Hon är nu i skolan och där har man ordnat det bra med eftisverksamhet så att hon inte behöver gå ensam hem.
Eftersom allt gick så snabbt har flickan inte kunnat ge något exakt signalement på förövaren. Hon har berättat att det var en pojke i 13–14-årsåldern, cirka 160–165 lång och klädd i mörka kläder. Med sig hade han en annan pojke med cykel.
Överfallet har polisanmälts men tillsvidare har polisen inga säker information om överfallet, säger kommissarie Jan Storing vid Pargaspolisen.
– Vi vet bara att det rör sig om två pojkar som sannolikt är under 15 år. Vi fick ett tips på ett namn, men det visade sig vara felaktigt.
Flickan ska ännu förhöras av polisen.
Artikeln uppdaterad kl 15.05 med bild på gärningsplatsen.
LÄS OCKSÅ: TS: Polisen söker ung barnmisshandlare i Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter