Förflytta dig till innehållet

Minnesträd lyser på Salutorget

Ett prydnadsäppelträd hedrar och respekterar offren efter knivattacken i Åbo den 18 augusti.

Natten till onsdagen  städades minnesplatsen efter knivattacken i Åbo upp och alla ljus och blommor fördes bort. De kort och brev som placerats ut tas tillvara av Åbo museicentral.
I stället finns där nu ett prydnadsäppelträd för att hedra dem som omkom i attacken och för att visa respekt för de skadade.

På trädet finns ljusslingor som lyses upp när det blir mörkt.

I konserthuset ordnas i kväll en minneskonsert för offren för knivattacken. Det är den i Åbo bosatta tjeckiska musikern Barbora Xu som tagit initiativ till konserten. Genom musiken vill hon förena människor oberoende av ras och religion.

– Musiken känner inga nationella eller kulturella gränser. Den tröstar alla likvärdigt, säger hon i ett pressmeddelande.

På konserten uppträder Åbomusiker med olika bakgrund, bland annat den Pakistanfödda solisten Faisal Shah, saxofonisten Daniel Gordon från USA samt musiker från Åbo filharmoniska orkester. Kvällen kompletteras med dikter, berättelser och akrobati.

Konserten är gratis och börjar klockan 19.00.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter