Förflytta dig till innehållet

Ministrar med portförbud

Åbo Underrättelsers logo

Ett matställe i Helsingfors har i dagarna utfärdat portförbud av varierande längd för vissa högre politiker (ministrar) och statstjänstemän.

Det tidsmässigt längsta portförbudet fick social- och hälsovårdsminister Krista Kiuru. Enligt uppgifter från vanligtvis felunderrättat håll är Kiuru nu mäkta förbannad på skräptidningarna. Då de trots att Kiuru klart distanserade statsministern i tävlingen om det längsta portförbudet i första hand nämner statsministern i rubriksättningen. I vissa rubriker nämns inte Kiuru överhuvudtaget. Det är ju fruktansvärt orättvist, eller hur?

Är det här nu det beryktade nya normala? När företagare förr i världen strävade till att få så många kunder som möjligt, så har man nu tydligen beslutat sig för att försöka med nya metoder. Man försöker i stället begränsa det potentiella klientelet i hopp om att få flera kunder.

Lite samma logik som på den politiska högerkanten där en del anser att bristen på arbetskraft beror på för höga löner, och att man skulle kunna locka folk på arbete genom att sänka de redan låga lönerna ytterligare.

Samtidigt som en f.d. samlingspartistisk riksdagsman för en tid sedan beklagade sig över hur eländigt det var att klara sig på enbart riksdagens anpassningsbidrag.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter