Förflytta dig till innehållet

Miljövänlig energi på golfgård

Fredrik Bergholm är intresserad av så miljövänliga och energisnåla lösningar som möjligt. Foto: NoM


Natur och Miljö fortsätter sin kampanj för miljövänliga energilösningar tisdagen den 14 november på Bjärkas Golf i Västanfjärd. Då får besökarna bekanta sig med de lösningar som svarar för en stor del av gårdens energibehov.
– Vi har jordvärme till fyra hus, det vill säga alla utom ladugården (som numera är restaurang). Sedan har vi en 7 000 liter stor vattentank där solen via solpaneler kan förvärma vattnet. Redan i mars brukar det bli över 80 grader som körs in i vattentanken. Det är till stor hjälp eftersom vi ibland kan ha upp till 36 övernattande gäster, så det går mycket varmvatten och förstås drar också uppvärmningen energi, säger Bjärkas-företagaren Fredrik Bergholm.
Han tillägger att han inte är någon expert – de lösningar som Bjärkas har så har installerats av firman Strandells ab. Också representanter därifrån är på plats den 14 november, liksom representanter för Natur och Miljö.
Evenemanget pågår klockan 18.30-20.och är en del av Natur och Miljös kampanj Solsvar. Målet är att hjälpa husägare att hitta svar på frågor om miljövänliga energilösningar för egnahemshus eller stuga.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter