Förflytta dig till innehållet

Mikaela Nylander: Ett totalt meningslös knivdåd i Borgå

Mikaela Nylander, ordförande för Borgå stadsfullmäktige och SFP:are, är djupt skakad av knivhuggningen av ett 3-årigt barn i Rosenparken i centrum av Borgå.
− Det är så ofantligt tragiskt och ofattbart att en 3-åring dödas av sin egen pappa. Hela Borgå är chockat av det som har inträffat. Mitt varma deltagande i de anhörigas stora sorg, säger Nylander i ett pressmeddelande.
− Det här är en obegriplig tragedi som de flesta av oss har svårt att ens ta in. Det är för tidigt att uttala sig om orsakerna till det här dådet. En treåring hade hela livet framför sig och ett barn är alltid oskyldigt. Som förälder och kommunalpolitiker i Borgå kom det här nära – alltför nära, säger Mikaela Nylander om händelsen som även utländska medier rapporterat om.
Samtidigt vädjar hon om lugn och önskar att man inte sprider rykten.
− Vi får se vad polisutredningen leder till, men det är betryggande att den misstänkte gärningsmannen, det vill säga pappan, har gripits.
Läs mer om händelsen bland annat på Yle Östnylands webbsajt.
Uppdaterat 19:08: SFP skickade ut en korrigering till pressmeddelandet, där man påpekade att polisen inte bekräftat könet på barnet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter