Förflytta dig till innehållet

Mera morot istället för käppar

Artikeln i ÅU 7.11 om hur en 62-åring känner sig värdelös skär i mitt hjärta.
Regeringens nuvarande aktiveringsmodell är ett bevis på att man vill tackla arbetslösheten med käppar istället för morot. I dagens samhälle har vi många korttidsarbeten och det behövs inhoppare. Vårt arbetslöshetssystem är som om det skulle vara från 70-talet med tunga administrativa måsten som inte stöder dessa korttidsarbeten.
Det skall alltid löna sig att ta emot ett arbete och inte orsaka onödiga anmälningar till de olika instanserna.
Samma dag som jag läste artikeln lanserade SFP sin skuggbudget. SFP påpekar att det finns ett stort problem på arbetsmarknaden då utbud och efterfrågan på arbetskraft inte möts. Genom att låta privata arbetsförmedlingar stödja de offentliga TE-byråerna förbättrar vi matchningen mellan lediga arbetsplatser och arbetssökande.
De regionala försöken med privata arbetsförmedlingar i Nyland och Birkaland har gett bra resultat varför vi måste förnya det tunga TE-byråsystemet.
Det är fråga om människors välmående och deras framtid. Varje människa skall kunna känna sig värdefull och ha en bättre framtid.
Om vi bara vill så går det att bygga upp ett system, som gynnar både arbetstagare och arbetsgivare. Alla vikarier och inhoppare är värdefulla och behövs ute på arbetsmarknaden, utan dem klarar vi oss inte.
Åsa Gustafsson
SFP i S:t Karins
Riksdagsvalskandidat
LÄS OCKSÅ: ”Som 62-åring och arbetslös känner jag mig värdelös”

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter