Förflytta dig till innehållet

"Men med det försvinner någonting av barndomens och tonårens fördomsfria nyfikenhet – och glädjen i att upptäcka någonting som man inte ens letat efter"

Häromveckan fick jag ett infall att sticka in i Åbo huvudbibliotek för att låna böcker. Bara på måfå gå igenom de svenskspråkiga romanhyllorna och se vad där finns. Det blev…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “"Men med det försvinner någonting av barndomens och tonårens fördomsfria nyfikenhet – och glädjen i att upptäcka någonting som man inte ens letat efter"

 1. Brita Löflund skrev

  Tack för en trevlig innerbana.
  Att gå runt på biblioteket hör till mina favorithobbyer. Liksom du tycker jag också om att hitta sådant som jag inte letat efter.
  Men vet du vad, det ena behöver inte utesluta det andra. Jag har vanligen en googlebaserad eller bokbloggbaserad lista med mig, och så kollar jag hyllorna på tjugo minuter. Sen börjar jag trava runt och göra fynd.
  Gamla mormor blev glad över att höra, att du har upptäckt Birgitta Stenberg. Hon var pop i min ungdom. Jag kände mig gammal (vilket jag är) när jag läste att du inte kände till henne.
  Hittar du förresten biografierna på bibban? (Nej, du har inte kommit in i biografiåldern.) Hittar du författarbiografierna? Har du på riktigt upptäckt allt vad bibban bjuder på?
  Hur många vet att stadsbibban också har svenska sidor på webben?
  Jaha, förutom att jag tackar dig för kolumnen så blev det också en hyllning till vår bibba.
  Ha det bra ö. Brita

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter