Förflytta dig till innehållet

Medier: SFP:s riksdagsgrupp träffas ikväll för att diskutera det politiska läget

SFP:s riksdagsgrupp ska träffas på fredagskvällen för att diskutera det politiska läget berättar tidningen Ilta-Sanomat (IS).

Bakgrunden är kritiken mot sannfinländska finansministern Riikka Purras rasistiska nätskriverier samt oppositionens krav att riksdagen nu bör sammankallas under sommarledigheten.

– Vi måste nu i riksdagsgruppen diskutera hur vi ser på läget, säger SFP-ordföranden Anna-Maja Henriksson till Svenska Yle.

Om SFP stöder oppositionens krav på att sammankalla riksdagen kan talman Jussi Halla-aho (Sannf) göra det.

Dela artikeln

3 kommentarer: “Medier: SFP:s riksdagsgrupp träffas ikväll för att diskutera det politiska läget

 1. Jakob Lundsten skrev

  @NicklasJ

  Kanske lite skillnad vilka sorts tankar man har haft? (Speciellt när det kommer till tankar om våld, där ordet ”barn” finns med i samma mening.) Då har jag ännu inte nämnt de funderingar hon hade om vapen och mord. Extrema tankar som de här är inte något som hastigt dyker upp en dag.

  Dessutom, vi pratar inte om en 16-åring som har skrivit något dumt på nätet. Purra är född 1977, vilket gör att hon var 31 år gammal vid tiden av skriverierna. En fullvuxen människa.

  Först var det coolt men cancel-culture, nu är det coolt att vara emot cancel-culture. Oavsett i vilken båt man sitter måste man kunna se saker för vad de är.

  PS. Att vara politiker är ett krävande och välbetalt arbete. Med detta kommer regler och riktlinjer för vad som är okej. Är det då lämpligt att Purra fortsätter sitt jobb? Slutsatsen kan du säkert avgöra själv.

 2. Nicklas Jakobsson skrev

  Hej alla ”hotheads” dagens stora nöje verkar vara att få någon politiker sparkad från nån position…
  Hur många av er har samma åsikter som ni hade för 10-15 år sen ???
  Lätt att sitta hemma på soffan och ha starka åsikter….när ingen påverkas eller hör dem….
  P.s håller inte med om hennes dåvarande skriverier, men oftast så blir vi klokare när man får lite år på nacken …?

 3. johan sundqvist skrev

  Inte hurrar jag för Anna-Maja eller Sari. Kritik mot finansminister Riikka Purras rasistiska nätskriverier. Anna- Maja säger i ÅU 14.07. vi måste nu i riksdagsgruppen diskutera hur vi ser på läget. KD:s ordförande Sari Essayah tar inte ställning till hurvida riksdagen borde avbryta sin sommarpaus. Sari hänvisar till KD:s riksdagsgruppens ordförande Peter Östman som säger, Purra åtnjuter riksdagsgruppens förtroende. Det kommer mycket hård kritik från medlemmar på fältet inom SFP, hur du Anna-Maja kan godkänna tillsammans Sari Essayah, ännu försvaga de som har det sämst här i samhället, invandrarpolitik med mera. Jag har alltid trott att KD är ett parti som vill försvara de som har det sämst här i samhället, hur fel kan man ha. President Sauli Niinistö sade för några dagar sedan, det skall var 0-tolerans i riksdagen och regeringen angående rasistiska uttalande, andra kränkande uttalanden på facebook, twitter, mm.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter