Förflytta dig till innehållet

Medborgarinitiativet om permanent sommartid uppe i riksdagens kommunikationsutskott – "frågan väcker känslor"

Foto: SPT Följetongen om permanent sommartid eller vintertid fick en nytändning på torsdagen när riksdagens kommunikationsutskott dryftade frågan på grund av ett medborgarinitiativ som samlade nästan 54 000 underskrifter i fjol. -- Vi anser att en permanent sommartid skulle sporra finländarna…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Medborgarinitiativet om permanent sommartid uppe i riksdagens kommunikationsutskott – "frågan väcker känslor"

 1. Göran Ek skrev

  Hur kan det vara så svårt att bestämma sig för NORMALTID i HELA EU???
  Nä istället tydligen skall det skapas ett lapptäcke av tider.
  Ingen har tänkt på vad det kan ställa till med för problem gällande programvara och elektronik där det inte alltid ens fungerar med nuvarande tidomställning.
  USA så har ändrat klockan med några veckors skillnad från EU och i princip hela Syd-Amerika och Asien har samma tid året runt.
  Vad har det för betydelse med normltid året runt då det ändå är mörkt på hösten/vintern när man stiger upp och skall på jobb/till skolan och sommaren så är det i princip just på natten? På sommaren måste man byta till tätare gardiner så det blockerar ljuset i sovrummet, för annars så tappar man bort dygnet. Sommartid ÄR en hälsorisk och man sover sämre, lägg till ännu en stekhet sommar så betyder det ännu mindre sömn.
  Finns terapiljuslampor för dem som lider av sk. kaamosmasennus vad det nu sen kallas på svenska. Ett visst företag försökte även sälja ljuslurar som lyser direkt in i hjärnan och de fungerade jätte bra 🙂

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter