Förflytta dig till innehållet

Medborgare är inte likvärdiga när det gäller att bli testad för covid-19!

Åbo Underrättelsers logo

När man i TV-nyheterna den 27 juni lyssnar på Institutets för hälsa och välfärd Mika Salminen så blir man minst sagt lite upprörd. ”Ingen orsak för oro att covid-19 sprids nämnvärt med dessa från Ryssland hemvändande fotbollsentusiaster”, enligt honom!

Att nu tillåta fotbollsentusiaster att komma in i landet (från ett rött land med en förödande spridning av covid-19) utan ett negativt testresultat eller, att en obligatorisk test vid gränsöverskridningen gjordes, är både skandalöst och totalt ansvarslöst. Med vilken rätt får de komma in i landet utan att avkrävas vad som är av myndigheterna föreskrivet?

Intressant då undertecknad själv vid ankomst till Åbo den 25 juni på morgonen avkrävdes ett negativt PCR-test i Åbo hamn fastän jag vid incheckningen till den 19 juni till Stockholm av rederiets biljettkontor fått veta att ett sådant test inte behövdes vid hemkomsten, det skulle räcka med intyg på vaccinering med första dosen!

Rent intuitivt tog jag dock för säkerhets skull ett PCR-test i Stockholm eftersom man ju inte kan lita på vare sig de finska myndigheterna eller rederiet, i detta fall Silja Line.

Jag har även förundrat mig hela den här tiden stort över att det inte heller krävs ett negativt test av långtradarchaufförer eller därmed jämställda! Däremot måste jag alltså, för att kunna sköta mitt arbete utomlands, testa mig tillsvidare för varje enskild ut- och inresa. Vad är egentligen skillnaden, varför är vissa befriade från att testas och andra inte, Social- och hälsovårdsministeriet?

Vad är det för ”en samhällselit” som undantages kravet på en obligatorisk test vid gränsövergången kan man med skäl verkligen fråga sig? Uppenbart är att vår justitieminister, liksom denna sorgliga, folkvalda och beträffande informationen totalt misslyckade regering, delar upp medborgarna i olika kategorier! När det gäller en pandemi som denna borde det vara lika för alla! Men så är det inte! Det hela är totalt ansvarslöst.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter