Förflytta dig till innehållet

Med kärlek och mildhet avtar hatet

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Kärlek och Jesus uppmanar oss i bibeln att vara nådiga och kärleksfulla mot varandra.
Har du någonsin varit i en situation där någon har varit hatfull och argsint och tagit det över dig? Hur har du svarat till hatet från din nästa? Att vara nådig i ett sånt tillfälle kan vara svårt.
Mer än ofta svarar man med hat mot hat, det är så lätt att ge tillbaka, det är också mänskligt.
En annan människans hatprat kan kännas hemskt, orättvist och hotande. Därför är det lätt att svara lika.
Jesus säger att vi skall älska våra fiender. Varför skall vi svara med kärlek? Varför visa kärlek mot en som vill såra mig?
Därför att vi vet aldrig vad som finns bakom hatet och med kärleken har vi en möjlighet att kunna hjälpa vår nästa.
Bästa sättet att kuva hatet är kärlek och mildhet. Även om hatkänslor hör till livet så önskar säkert knappast någon vara hatisk. De finns många saker som kan gömma sig bakom känslan, gräl hemma, man känner sig orättvist behandlad på jobbet eller de kan finnas besvikelse och sorg inuti.
Om man svarar med mildhet och kärlek mot hat och ilska kan man få överraskande resultat. Man kan få hatet att avta. När man visar nåd mot andra är det också viktigt att man är mild, kärleksfull och nådig mot sig själv också.
Gud ser på oss alltid med nåd, mildhet och kärlek. Också de stunder då vi inte förmår att hitta kärlek och nåd hos oss själva.
Mari Nurmi
Barn- och ungdomsarbetsledare
Väståbolands svenska församling

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter