Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Mechkah har flyttats till Tavastehus

Abderrahman Mechkah deltog i häktningsförhandlingarna i fredags via videolänk från ÅUCS. Foto: Kim Lund

Abderrahman Mechkah som misstänks för knivattacken i fredags i Åbo har flyttats till fångsjukhuset i Tavastehus.

Där har man förberett sig på att ta emot den terrormisstänkta ynglingen. Det är ett exceptionellt fall som kräver vissa specialarrangemang, säger Tavastehus fängelses biträdande direktör Jarmo Haavisto.

– Han får ett eget patientrum och hans kontakter med omvärlden begränsas. Besluten fattas av förundersökningsledaren, men sannolikt får han endast träffa sin advokat och förundersökningsledaren.

Det är fortfarande öppet exakt hur omfattande övervakningen av Mechkah kommer att bli. Sjukhuset måste dels garantera Mechkahs egen säkerhet men också ta i beaktande risken för att han skadar sig själv.

– Det är klart att bevakningen kommer att vara mera omfattande än för en vanlig patient, säger Haavisto.

Det är fångvaktarna som sköter bevakningen och sjukhusets personal som sköter vården av Mechkah. Han skottskadades i låret i samband med att han greps efter knivattacken i Åbo i fredags.

Tavastehus fångsjukhus har 34 patientplatser och tar hand om alla fångar i Finland som behöver sjukhusvård. Fångsjukhuset är en del av Tavastehus fängelse.

Enligt sjukhusdirektör Petri Virolainen vid ÅUCS är tillståndet stabilt för de två offer som fortfarande är i intensivvård och vården av dem fortsätter på Åucs.

– Sjukhuset fortsätter nu med sin verksamhet som normalt, säger Virolainen.

HÄR SAMLAR VI ALLT MATERIAL OM ÅBOATTACKEN

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter