Förflytta dig till innehållet

Måttligt intresse för tisdagens landslagsmatch på Veritas Stadion

Landslagssupportrar under Finland-Liechtenstein på Veritas stadion ifjol. Foto: Johan Backas.


För första gången i år kommer det finska fotbollslandslaget till Åbo och Veritas stadion. Landslaget möter Estland i Nations League i morgon.
Senast landslaget spelade i Åbo var vid ungefär samma tidpunkt i fjol, då man spelade oavgjort mot Turkiet i VM-kvalet.
Den matchen var betydelselös – Finland var redan utslagna ur VM-kvalet – men lockade ändå cirka 6 600 personer till Veritas stadion.
Tisdagens match mot Estland är en måstematch om Finland ska kvala till EM 2020 via Nations League. Trots det har bara knappt hälften av biljetterna sålts med en dag kvar till avspark.
– Siffran ligger mellan 4000 och 5000. Vi har inget officiellt mål, men vi hoppas ännu få en publiksiffra som börjar på 6, kommenterar Mikael Erävuori på Bollförbundet.
Veritas stadion har en kapacitet på 9 372 platser. Den finska supportersektionens cirka 300 platser ser enligt Erävuori ut att fyllas. Cirka 150 estniska supportrar har köpt biljett till den estniska supportersektionen.
Landslaget roterar mellan Veritas stadion och Tammerfors stadion så länge Olympiastadion i Helsingfors renoveras. Renoveringen har försenats och beräknas i nuläget vara klar våren 2020.

Dela artikeln

2 kommentarer: “Måttligt intresse för tisdagens landslagsmatch på Veritas Stadion

  1. ÅU skrev

    Hej Jörgen och tack för din kommentar.
    Nations League-matcherna spelas samtidigt i hela Europa. För oss i de östra tidszonerna betyder det att avsparken blir ganska sen.
    /Fredrik Häggman, reporter

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter