Förflytta dig till innehållet

Mats Lillhannus blir konstnärlig ledare för Pargasfestival

Pressbild
Tvådelad bild, till vänster en man i svart-vitrandig skjorta, till höger en kvinna som håller i en fiol
Två konstnärliga ledare. Mats Lillhannus tar över efter Anna Rainio nästa år.

Festivalen I barockens labyrinter får en ny konstnärlig ledare nästa år.

Åbotenoren Mats Lillhannus tar över uppdraget efter den Pargasbördige kammarmusikern Anna Rainio, som hållit i trådarna för festivalen sedan år 2018.

Sångaren, musikförfattaren, journalisten och inspelningsteknikern Mats Lillhannus är specialiserad på så kallad gammal musik. Under sin karriär har han grundat flera grupper, bland annat renässanssånggruppen Camerata Aboensis, kören Key Ensemble och sånggruppen Giardino Novo. Ändå är Lillhannus överraskad över inbjudan att ställa upp som konstnärlig ledare.

— Jag blev glad, även om något överraskad, eftersom jag inte själv anser mig vara någon barockkännare. Den tidiga musiken spelar nog en central roll i mitt arbete, men främst är det musik från renässansen och medeltiden. Efter att ha övervägt saken bestämde jag mig ändå för att anta utmaningen. Mest därför att jag är av naturen väldigt nyfiken och det här uppdraget erbjuder rikligt med tillfällen att lära sig nya saker, prova på och dela med sig av sina erfarenheter.

Namnet ”Barockens labyrinter” avslöjar att festivalen satsar på just barockmusik. Det närmare 20-åriga evenemanget arrangeras huvudsakligen i Pargas, och i årets program finns även ett par konserter i Lundo kyrka. Festivalen pågår fram till söndagen den 27 november.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter