Matias Nylund i mål som 83:e i Vasaloppet

Matias Nylund vid Evertsberg. Foto: Alexander Johansson

HÄR HITTAR DU EN UPPDATERAD ARTIKEL MED KOMMENTARER AV SKIDÅKARNA
Ski Team Kimitoöns Matias Nylund skidade in på en fin 83:e plats i årets Vasalopp.
Ifjol slutade han på en 79:e plats. I årets lopp låg han kring placeringen 100 största delen av loppet, men i slutet orkade han pressa förbi tiotalet andra skidåkare. Hans sluttid blev 4:40:19.

Jan Uggeldal vid Evertsberg. Foto: Alexander Johansson

Jan Uggeldal kämpade sig i mål på en 157:e plats på tiden 4:51:57. Största delen av loppet låg han på placeringarna 151-177.
ÅU talade ungefär halvvägs in i loppet, efter Evertsberg, med Kimitoöbornas serviceman Micke Johansson som rapporterade att både Nylund och lagkamraten Jan Uggeldal såg trötta ut.
– Båda var lite griniga. Det är otroligt tungt före, nysnö och minus sju grader. Nu ska vi langa dricka åt dem två gånger innan mål ännu, de får en blandning av energigel och sportdricka, det är mycket koffein, sade Johansson då.
Mikael Ramstedt från Pargas slutade 371:a i årets lopp på tiden 5:11:05, med det slutade han fyra i H55-klassen. I fjol vann han den klassen, och konstaterade för ÅU:
– Jag har alltid problem i början, svårt att komma igång. Sedan efter halva loppet blir jag varm och kan skida ordentligt, då är det roligt när ryggarna kommer emot.
Tobias Nylund förbättrade sin fjolårsplacering från 596 till 559. Hans tid blev 05:22:41.
Andreas Nygaard vann årets lopp efter en slutspurt där tiotals åkare deltog i upploppet.
Placeringarna korrigerade efter att Vasaloppet korrigerat sin resultatlista.