Förflytta dig till innehållet

Matias Nylund från Kimitoön sjätte i jubilerande Finlandialopp

Ski Team Kimitöns Matias Nylund åkte in på en fin sjätte plats då Finlandialoppet avgjordes på lördagen i terrängen kring Lahtis.

Nylund var endast 39 sekunder efter segraren Veli-Matti Räsänen. Jubileumsloppet var 58 km långt. Det första loppet 1973 åktes från Tavastehus till Lahtis och mätte 75 km.

— Jag är mycket nöjd med dagen och placeringen, säger Nylund. Tycker också att formen är bra och ser med tillförsikt fram emot Vasaloppet nästa helg.  Trots att det endast blivit ett 10-tal ordentliga pass hemma och en vecka i Lappland är jag positiv vad gäller de 9 milen till Mora. Vågar inte säga hur bra värdemätare Finlandia var, för farten under första halvan av loppet var långsam, avslutar han.

Klubbkompisen Jens Törnqvist åkte också ett bra lopp genom att bli 26:e. Samtidigt med loppet delades också ut FM-medaljer i veteranklasserna. Det blev inga medaljer för de åboländska åkarna. Närmast var Piffens Mikael Ramstedt i H60 där han slutade som fjärde, drygt 6 minuter efter segraren Jan Aldén från Borgå.

På söndagen skidades samma sträckor med fri stil och segraren hette då Anssi Koirikivi. Piffens Niklas Westerlund åkte i mål som 12:e och Viktor Westerholm som 52:a.

Tom Rosenlunds placering blev sexa och Ole Wihlmans sjua i loppet på 32 km.