Förflytta dig till innehållet

Matglädjen dämpades av regnet

Matlagning. Therese Skaag, Jenni Skaag och Lenita Österberg tillreder och serverar abborrfiléer med kantarellsås tillsammans med svenska kocken Nils Molinder. Foto: Petra Öhman

Evenemanget Matglädje ordnades för tredje gången i Houtskär i lördags.

Förmiddagens kraftiga regnskurar skapade orosmoln över att publiken skulle svika och hur tekniken skulle fungera, men allting löste sig, säger Petra Öhman som är en av arrangörerna bakom evenemanget.

Trots det ostadiga vädret hittade en del besökare ut till traktorkavalkaden med potatiströskor. Traktorförarna skyddade sig från regnet med parasoll.

– Både arrangörer och besökare var nöjda. Programmet var varierande och det fanns något för alla, säger Öhman.

Besökarantalet och antalet försäljare var ändå betydligt lägre än tidigare år. Therese Skaag, en annan av arrangörerna, uppskattar att kring 700 personer besökte evenemanget.

– Trots att det är betydligt färre än tidigare år är vi nöjda att folk ställde upp. Det är ett bra besökarantal om man tänker på lilla Houtskär och vädret på förmiddagen, säger Skaag.

I år var det sjutton producenter och försäljare som hyrt tältplats. Den här gången fick producenterna själv ta med tält och bord. Det snyggaste tältet premierades och i år gick vinsten till Margot Wikström från Tackork gård.

Utnämningen för årets bästa produkt gick till Fårfarmen Nagu Korsnäs Östergård för en lammpastej gjord av Kirsi Andersson.

Alexandra Axen från Houtskär fick ett hedersomnämnande för sin hummus gjord på bondbönor, kallad ”bummus”.

Dagen avslutades med musik av Maryann and The Tri Tones och Susanne Sonntag’s orkester.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter