Förflytta dig till innehållet

Mata inte andras katter!

Funderar på en sak som att mata andras katter och att lägga mat så att den är tillgänglig för alla lösa och vilda katter.
Vi har förlorat en mainecoon-katt som var skygg, kastrerad och chippad och fick via rykten reda på att den finns hos en dam som bor i samma by.
Hon har kattmat utplacerad så att vilken katt som helst, som är ute och jagar, kan komma och äta.
Det är redan andra katten som far dit.
Den förra fick vi ta bort för att den for dit och äta och förvildades.
Våra katter har tillgång till mat 24 h inne i huset och behöver ej gå hungriga.
Fick ej fast katten mera, så enda lösningen var att ta bort den när vi fick fast den med fälla.
Via rykten har man skjutit vildkatter där förut, så vad är idén med att samla andra familjers katter så att de förvildas och sen måste skjutas för att någon tycker det är rätt att mata andras katter.
Mata katter inne i huset så att utomstående katter ej kommer åt maten och andra familjer inte behöver lida.
Var till damen i fråga och frågade om hon sett vår katt och svaret var att 3-4 gånger har den varit på gården och hon vet ej om den äter i tamburen eller i ladugården för i tamburen var där kattlucka och kattmat i stora mängder och bäddplatser åt flera katter.
När vi gick ut så ropade vi på katten med dess namn.
Den kom, men vi fick ej fast den (skygg och förvildad) så den såg nog ut som den har vistats 5-6 veckor där för den var ganska rund.
Det är irriterande och störande att betala dyrt för en raskatt för att en kattgalen dam ska börja mata den och tro att det är hennes.
Jag är väldigt arg och har tappat förtroendet för ett sådant beteende!
Låt andras katter vara i fred!
För eventuellt upphittade katter till Brusabys hittedjursmottagning, där de kan läsa av chippet och rätta ägaren får sin katt .
Vad har ni för åsikter om att mata andras katter?
Patrik Lindroos

Dela artikeln

En kommentar: “Mata inte andras katter!

  1. Åse Bredbacka skrev

    När man skaffar sig en katt eller något annat keldjur har man ansvar för det. Man kan inte släppa ut den/det och hoppas att någon annan tar över ansvaret. Då är man lika skyldig som damen ifråga.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *