Förflytta dig till innehållet

Marianne Stenius återvaldes inte till ÅA:s styrelse

På torsdag valde universitetskollegiet de fyra externa medlemmarna i Åbo Akademis styrelse. Marianne Stenius blev inte omvald.
Marianne Stenius har varit extern medlem och styrelsens ordförande i två mandatperioder. Hon blev första gången vald till ordförande år 2014.
Universitetskollegiets ordförande Ronald Österbacka säger att Åbo Akademi har väldigt mycket att tacka Stenius för de två perioder hon varit styrelseordförande.
– Saker har gått väldigt mycket framåt under hennes ledning och hon har fattat strategiska beslut i svåra tider.
Men universitetskollegiet ansåg att det efter två ordförandeperioder är lämpligt läge att byta ut personen på posten. Ett argument för att det nu är lämplig tid för ett byte var att mandatperioden förlängs från två till tre år.
Stenius har varit rektor för Hanken i Helsingfors.
Styrelsen väljer ordförande på det konstituerande mötet i början av 2018. Ordförande väljs bland de fyra externa medlemmarna.
Läs om hela styrelsens sammansättning här.
Artikeln korrigerade klockan 14.05: Rubriken och första meningens formulering om att Marianne Stenius inte röstades in i styrelsen har korrigerats till att hon inte valdes in. Universitetskollegiet valde enhälligt de fyra medlemmarna i enlighet med beredningen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter