Förflytta dig till innehållet

Mångsidigt arbete pågår för en plastfri skärgård

plasch som berättar om åtgärder för att hålla skärgården plastfri, till ex att använda matkasse istället för plastpåse, inte använda engångsplastflaskor, och så vidare

En del av planschen som kampanjen använder.


Kampanjen Plastfri skärgård har ett mångsidigt program och uppmanar var och en till åtgärder och medvetenhet. Plastkampanjen ”Plastfri skärgård” är en gemensam satsning av olika föreningar och skolor i Åbolands skärgård, med Skärgårdshavets biosfärområde som koordinator.
Ett avstamp för kampanjen — som vi skrev om i januari då den började — har varit att Skärgårdscentrum Korpoström i sommar står som värd för den stora internationella utställningen ”Plast i havet”, www.plasticgarbageproject.org.
Nu är utställningen snart här, den öppnar 3 maj och är öppen till och med september.
De som handlat i Nagu eller Houtskär har kanske märkt att det finns lådor med matkassar som man kan ”låna” om man eventuellt glömt sin egen? Det här är en del av kampanjen.
Skolor i Åboland lyfter på olika sätt fram plasten i undervisningen under våren, och det ordnas olika evenemang som belyser plast ur olika synvinklar.
Den 10 maj ordnas ”Forum för skärgårdsforskning” på Skärgårdscentrum Korpoström, denna gång med temat plast. Man tittar närmare på aktuell forskning kring mikroplaster, återvinning och plastproduktion. När är plasten bra och när är den dålig?
Sista anmälningsdag till seminariet är 6 maj. Evenemangets Facebooksida ger uppdaterad information, och en länk till anmälningsblanketten. Sök på ”Den fantastiska, fruktansvärda plasten”.
LÄS OCKSÅ: 
Stugägaren Folke Österman samlade plast på holmar och skär i Korpo – resultatet förskräcker
Södra hamnen i Nagu får plastinsamling till sommaren

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter