Förflytta dig till innehållet

Många stuggäster trotsade NTM-centralens uppmaning under lördagen

Under lördagsförmiddagen var det många som tog färjan över till Nagu. Foto: Patricia Torvalds. Trots NTM-centralens uppmaning om att stugägare ska låta bli att åka ut…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Många stuggäster trotsade NTM-centralens uppmaning under lördagen

 1. Greger Skärström skrev

  Här håller jag med Andreas och Jari Nieminen. Det handlade (ÅU 19.3.2020) uttryckligen om förbindelsebåtarna. På landsvägsfärjornas några minuters överfart sitter man ju inne i bilen, och risken att smitta ner personalen är obefintlig. Väl framme har många flere hundra meter till närmaste granne, m.a.o ett ypperligt ställe att undvika smitta/smitta ner någon annan. Man skall också, i första hand kurera hemma, och inte ta sig till hälsocentralen i första hand. Då kan man säkert lika gärna ringa hälsovården på sin egen hemort, för att inte belasta stugortens.

 2. Göran Ek skrev

  Räkna med at det snart blir reseförbud utanför sin hemkommun, och efter det utegångsförbud precis som i många andra länder. Varför skulle man agera annolunda i Finland?
  Då kan man lika bra fortsätta som förr så att landets ekononomin inte direkt körs i botten, folk dör ändå oberoende Corona. Kommande lama kommer att få fler yngre i graven än äldre av Corona.
  Oberoende vilken väg man än tar så blir det dyrt, men det blir ännu dyrare att stänga ner ett land och samhället för ett relativt ofarligt virus. Men virus kan muteras och bli farligare så det finns orsak att försöka bli kvitt med det nu. Bara en tidsfråga innan något nytt virus sprids om inte hygienen blir bättre på marknader i t.ex Asien (om det verligen är källan till Corona och inte ett laboratorie).

 3. Kenneth Wilen skrev

  Johansson ute o cycklar det gällde landsvägs färjor och förbindelse båtarut till stugona bara fint att distans jobba där dom som har möjlighet

 4. KARI Niemi skrev

  Kom ut kom ut bara men ha matsäcken med er O hållas på Åvensår !Konstigt att människorna är så här?Man kan distansjobba hemma men hållas där då !

 5. andreas johansson skrev

  när och var har ELY uppmanat folk att inte åka med landsvägsfärjorna? Jari Nieminens kommentar tidigare gällde väl specifikt förbindelsebåtar?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter