Förflytta dig till innehållet

Många nya ansikten då ÅST sätter upp klassikern Jane Eyre

Charlotte Brontës klassiker Jane Eyre spelas på Åbo Svenska Teaters Stora scen hösten 2018, med premiär den 13 september. För dramatiseringen står Anna Azcárate och Camilla Blomqvist. I rollen som Jane Eyre ses Tuuli Heinonen och som Mr Rochester ses Aaro Wichman.
Jane Eyre är föräldralös och har en sträng barndom i 1800-talets England. Efter att ha blivit myndig får hon anställning som guvernant på herrgården Thornfield Hall. Ett starkt band uppstår mellan Jane och herrgårdens gåtfulla husbonde Mr. Rochester. Det är början till en mörk och överraskande kärleks-, skräck- och uppväxthistoria.
Tuuli Heinonen kommer från Vasa och Aaro Wichman från Helsingfors.
Förutom Heinonen och Wichman ses ytterligare ett nytt och ett nygammalt ansikte. De är Kajsa Ek och Samuel Karlsson. Samuel Karlsson är född och uppvuxen i Pargas och till teatern hittade han tack vare föreningen Teaterboulage.
Ur teaterns egen ensemble medverkar i Jane Eyre även Amanda Nyman, Monica Nyman och Bror Österlund. Pjäsen regisseras och bearbetas av Susanna Airaksinen, Kari Mäkiranta komponerar ny scenmusik och Pirjo Liiri-Majava skapar scenografin och kostymerna. Biljetterna kommer till försäljning 6 februari.

Tuuli Heinonen. Foto: Pette Rissanen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *