Förflytta dig till innehållet

Många motioner lämnades in till Pargasfullmäktige

flaggor framför ett hus

Motioner. Fullmäktige fick ta del av åtta nya motioner i kväll. ÅU-foto

I samband med tisdagens fullmäktigesammanträde lämnades totalt åtta fullmäktigemotioner in.

Motionen av Carita Henriksson (SDP) handlade om att man borde införa en frågestund i slutet av varje fullmäktigesammanträde. Motionen var snarlik den som Henriksson lämnade in då föregående fullmäktigeperiod inleddes för drygt fyra år sedan.

Den offentliga frågestunden skulle göra det möjligt att ta upp frågor som inte har med paragraferna att göra och att den kunde vara ett led i utvecklingen mot ett mer öppet beslutsfattande i staden.

Christer Friis (SFP) lämnade in en motion där han föreslår att Pargas övergår till att använda biogas i stadens dieseldrivna fordon samt att staden övergår till hybridbilar vid leasing av bilar för hemvården.

Olof Elenius (SFP) lämnade in tre motioner. Den första handlade om att Pargas anställer två näringslivsombud på deltid; en för skärgårdsområdet och en för Pargas kommundel. Den andra motionen handlade om en förbättring av ett oasfalterat vägavsnitt på 1,6 km samt en höjning av Urksor bro för att få fart på försäljningen av tomter i Hemsundet i Nagu. Den tredje av Elenius motioner handlade om landsvägsfärjan Elektras turintervall i pendlingstider som enligt honom är för glesa – och att staden vid följande förhandlingar med Finnferries bör yrka på ändringar.

Vänsterförbundet genom Lotta Laaksonen och Nina Söderlund lämnade in en motion med förslaget att staden ska sluta använda indrivningsföretaget Lindorffs tjänster.

Enligt Laaksonen och Söderlund skulle det i vissa fall vara vettigare att dra tillbaka en enskild faktura än att driva in den, eftersom kommunerna och Fpa i de här fallen betalar indrivningskostnaderna till ett privatägt bolag i form av utkomststöd.

De grönas Mia Forssell efterlyste av staden införskaffade tablettdatorer också till de fyra fullmäktigeledamöter samt revisionsnämndens medlemmar som inte har sådana till sitt förfogande.

De grönas Mika Wallin efterlyste en trygg passage för Nilsbyn koulus elever från parkeringsplatsen för elevtransport till rastgården på andra sidan skolbyggnaden.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *