Förflytta dig till innehållet

Många frågor om Orpos regering

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Politik. Inte blir man förvånad. En regeringsbildning av Petteri Orpo med Sannfinländarnas Vilhelm Junnilas bakgrund, som hat mot oss svenskpratande och kopplingar till extremhögern.

Sedan kan man nog fråga sig, varför ljög Vilhelm angående sin utbildning och företagsamhet när han blev invald i riksdagen.

Följande i den här cirkusen är inrikesminister Mari Rantanen, också en sannfinländare med rasistiska skrivelser angående befolkningsförändringar.

Hur kan det vara möjligt?

Innan en minister blir utsedd borde väl eventuellt statsministern eller justitiekanslern utreda om en person är lämplig att fungera som minister.

När jag nu har kommit i gång: i regeringsprogrammet sägs ungefär så här: att man ska slutföra sina studier så fort som möjligt.

Jaha, alla har inte möjligheter till det av ekonomiska skäl. Att jobba vid sidan av studierna är ett måste. Nå, vår statsminister Petteri Orpo började studera vi Åbo universitet 1990. Efter 12 år fick han sin examen 2002, som magister i statsvetenskap.

Man kan fråga sig, vad lorvade Petteri under den här studietiden? Inte jobbade han i alla fall för att få studierna betalda och komma ut i arbetslivet så fort som möjligt.

Johan Sundqvist
Dragsfjärd

Dela artikeln

En kommentar: “Många frågor om Orpos regering

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter