Förflytta dig till innehållet

Många donerar pantpengar till Rädda Barnen: I Åbo skänker folk ofta, i Reso mer sällan – men då högre summor

Varje dag donerar över 100 människor i Egentliga Finland den pant de fått. Foto: Pressbild Ungefär tre av hundra butikskunder i Åbo donerar pengarna från affärers…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Många donerar pantpengar till Rädda Barnen: I Åbo skänker folk ofta, i Reso mer sällan – men då högre summor

  1. Krister A. Martell skrev

    Jag har inget emot att folk donerar pengar till typ Rädda Barnen men att det görs via returautomaterna är ytterst tveksamt. Det är ingen utanför PALPA som har insyn i själva penningflödet i pantsystemet och de kan meddela precis vad som behagar dem. De multinationella bryggeriernas ägare tar ut den outtagna panten som är ca 20 miljoner € årligen men de donerar inga pengar till Rädda Barnen. Pantsystemet fungerar nämligen som så att ju sämre folk är på att ”panta” desto bättre business. Orsaken till att de tillåter funktionen med att kunna donera är för att allmänheten skall få en känsla av att aktörerna bakom pantsystemet är seriösa men de motsäger sig själva genom att icke donera en endaste cent? Varför?

  2. Mika M.K. Reinickaen skrev

    Det allra viktigaste är förstås att rädda familjerna. Jag är vice ordförande för en liten förening som heter Pelastakaa perheet, Rädda familjerna. Enligt europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna har var och en rätt till skydd för sitt privat- och familjeliv. Bland dom som förtjänar pengar på det gammaldags ”barnskyddet” finns förstås många inflytelserika individer. Många rika har länge velat att fattiga inte ska få uppfostra sina barn. I stället för att ge några hundra euro till till fattiga familjer ger man tusentals euro till barnhemsföretag. Detta gäller nödvändigtvis inte klubben Rädda Barnen men det finns många som upplever dagens system som totalitaristiskt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter