Förflytta dig till innehållet

Många bitar ska tas i beaktande då tidtabeller synkas – skärgårdsnämndens ordförande föredrar ”runda bordet”-metoden

Arkiv/Mikael Heinrichs
en detaljbild från en färja
För att få till stånd en smidig färjetrafik som dessutom är överskådlig och inte kräver förhandskunskap att dechiffrera är det många små bitar som ska falla rätt.
Lagstadgade pauser. Skolskjutsar. Transport av farliga ämnen. Blodprover som ska hinna fram i tid för analys. Förbindelsebåtarnas tidtabeller. Det är inte enbart jobbpendlarnas behov eller fritidsboarnas optimala ankomst till stugan…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Många bitar ska tas i beaktande då tidtabeller synkas – skärgårdsnämndens ordförande föredrar ”runda bordet”-metoden

  1. Carita Eklund skrev

    Årsskiftets förändringar i färjtidtabellerna var inte särskilt lyckat. Det synes som att de som sitter i skärgårdsnämnden eller de tidigare områdesnämnderna bara har klarat av att se till den egna intressesfären och inte beaktat alla användare. Efter diskussioner med förbindelsebåtsföretaget lyckades de göra justeringar i sin tidtabell efter att vi påpekat att vi på söndagarna fått en väntetid på ca 60 minuter i prostvik. Nu fungerar tidtabellen om än inte optimalt. Tidtabellerna fungerar bra bara om de betjänar alla, också de några som veckopendlar från öar med förbindelsebåt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter