Makaroni med mindre ko – Cygnaeuselever testar miljövänlig skolmat
Alexandra Granberg
Cirka 30 procent av vårt klimatavtryck härleds från maten vi äter. Della Lehtimäki i Cygnaeus skola smakar på lasagnette med alternativt protein, som del av ett pilotprojekt för att minska skolmatens avtryck. Cygnaeus skola och Mikaelin koulu deltar.
Sex något spända elever står i matsalens dörröppning. Inne i salen står tre stora matbehållare i rostfritt stål. De innehåller alla samma maträtt, lasagnette, men med tre olika proteinsorter. Eleverna…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.