Förflytta dig till innehållet

Makaroni med mindre ko – Cygnaeuselever testar miljövänlig skolmat

Alexandra Granberg
en flicka med munskydd lägger upp mat på sin tallrik
Cirka 30 procent av vårt klimatavtryck härleds från maten vi äter. Della Lehtimäki i Cygnaeus skola smakar på lasagnette med alternativt protein, som del av ett pilotprojekt för att minska skolmatens avtryck. Cygnaeus skola och Mikaelin koulu deltar.
Sex något spända elever står i matsalens dörröppning. Inne i salen står tre stora matbehållare i rostfritt stål. De innehåller alla samma maträtt, lasagnette, men med tre olika proteinsorter. Eleverna…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter