Förflytta dig till innehållet

Majoriteten av finländarna kan tänka sig sommartid visar ny undersökning

Solen går ner. Vass och vatten i förgrunden.
Ljusare eller mörkare kvällar och eftermiddagar, det är frågan. Foto: Tomasz Marciniak/Pixabay Estland och Sverige lutar åt sommartid när Europa ska sluta vrida klockan fram och tillbaka år 2021. Nu visar en ny undersökning som Taloustutkimus har gjort på beställning av…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 22,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “Majoriteten av finländarna kan tänka sig sommartid visar ny undersökning

 1. Bo Gyllenberg skrev

  Tänker på gamla tider när man på fartygen i oceanfart tog middagshöjden med solen i sitt hösta läge, och så ställde man klockan till 12 efter det. Tyvärr hjälper minnesbilden inte så mycket till i den här diskussionen.

 2. Raymond Barr skrev

  Om undersökningen håller streck, kan man bara konstatera att folk inte begriper sej på soltiden. Vi är (i åbotrakten) redan nu, under normaltid, en halv timme före soltiden. Om vi späder på med 1 timme till, så kan vi äta lunch innan solen hunnit gå upp. Hönsen tom är förvirrade över att dom blir väckta alldeles för tidigt under sommartiden.
  Skulle tro att det dock är EU som bestämmer hur stora differenser som kan godtagas inom området. Ponera att Sverige skulle välja att stanna kvar i mellaneuropeisk tid, så skulle differensen bli 2 timmar mellan Åbo och Stockholm. Vad skulle hönsen säga om detta?

 3. Mats Svanberg skrev

  Varför inte låta solen stå i syd kl 12 och gå upp en timme tidigare istället! Finns en anledning till att man talar om NORMALTID.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter