Förflytta dig till innehållet

Majoritet av ledningen för att ”Fiskis” i Pargas läggs ner – så här föll rösterna i styrelsen

"Fiskis" i Pargas läggs ner om beslutet håller. Styrelsen för samkommunen för utbildning Peimarin koulutuskuntayhtymä, yrkesinstitutet Livias utbildningsanordnare, fattade beslutet i torsdags. Det innebär alltså att fiskeri- och miljöinstitutets grundutbildning…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Majoritet av ledningen för att ”Fiskis” i Pargas läggs ner – så här föll rösterna i styrelsen

  1. Sussi Björkman skrev

    Hur kan och täcks Pargas’ ena representant rösta för att lägga ned en skola med så stor potential och betydelse för orten och en bransch som formligen skriker efter arbetskraft? Att flytta fiskeriutbildningen upp på torra land till något gammalt växthus är så ofattbart korkat det kan bli. Båtbyggare behövs alltid. Unesco förde dessutom just in klinkbygget på världsarvslistan.
    Mest korkat är väl ändå planen att avsluta svinproduktionen och övergå till får med tanke på den biogasanläggning man investerat i (kostade väl 1,3 miljoner). Det är ju lite skillnad i svämgödsel från svin och några torra fårpelor. Eller kanske något ljushuvud tänkt att man skall frakta in material till anläggningen?
    Jag blir alldeles matt av den grasserande okunskapen och oviljan till förståelse bland den beslutande majoriteten där.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter