Förflytta dig till innehållet

Lyssna på erfarenheten!

Finland har fått en ny statsminister och regering. En nyhet som sprids som en löpeld, på grund av att Sanna Marin är den yngsta statsministern i världen och att alla regeringspartier leds av kvinnor.
Världens idag äldsta statsminister, Malaysias Mahathir Mohamed, ger sin yngre kollega ett gott råd ”lyssna på äldre människor”. I vår kommunallag stagas det att ”Kommuninvånarna och de som utnyttjar kommunens tjänster har rätt att delta i och påverka kommunens verksamhet”, alltså att man åtminstone lyssnar på kommuninvånarna.
Ett bra råd, men ibland verkar det som om man skulle glömma både goda och i lag stadgade råd. Exempel på detta hittar vi många, men som aktuella exempel kan man kanske nämna Pargas stads hantering av skolproblemen och danaarvet i Houtskär. Det verka vara svårt att höra och lyssna på både äldre, yngre och lokala användare av kommunens tjänster. Att hänvisa till tidsbrist visar bara på dålig framförhållning.
Svenska seniorer i Åboland vill påtala vikten av att höra och lyssna på både unga och äldre så att ingen behöver känna sig överkörd. Det skulle säkert vara bättre att behandla frågorna i de berörda påverkansorgan som valts än att diskutera saken via medierna.
Kjell J Wennström
Svenska seniorer i Åboland r.f.

Dela artikeln

En kommentar: “Lyssna på erfarenheten!

  1. Paul Lindberg skrev

    Korrigering till ”alla regeringspartier leds av kvinnor”.
    Antti Rinne är fortfarande ordförande för SDP.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter