Förflytta dig till innehållet

Lyft blicken och se er omkring!

Åbo Underrättelsers logo

Det var ett fint sammanträffande att Åbo Underrättelser hade en artikel om språket på skyltningen i staden, i samma tidning som vår insändare om allas ansvar för det svenska i staden.

Men lite otur var det med fotokollaget av ÅU:s hörn i Hansakvarteret.  Det beskars så att man inte ser den skylt som inspirerade oss till vår insändare, nämligen skylten där det står ”Hansakortteli” och enbart ”Hansakortteli”, trots att skylten med all logik borde vara tvåspråkig.

Kvarteret har sedan det öppnades 1985 haft namnet på båda språken – varför då nu enbart på finska?

Det är på allas vårt ansvar att se om det svenska i vår omgivning. Företag och institutioner kan med fördel visa sitt intresse för att betjäna på båda språken genom sin skyltning.

Och vi kunde börja på svenska för att visa att vi vill ha betjäning på svenska. Med tanke på alla svenskspråkiga besökare lönar det sig för våra ”svenska” företag och institutioner som verkar i Hansakvarteret att visa att här får man service på svenska.

Se er gärna omkring och notera all finskspråkig skyltning. Det behövs så lite för att göra en finskspråkig omgivning tvåspråkig och därmed dubbelt så attraktiv.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter