Förflytta dig till innehållet

Lupinerna övertar vägrenarna i landskapet – nu vill NTM-centralen kartlägga bestånden

Emilia Örnmark
Rosa lupin i närbild
Vacker men invasiv. Nu finns det en karttjänst där alla kan rapportera om lupinförekomster längs vägrenarna i Egentliga Finland och Satakunta.
Att den invasiva lupinen bör bekämpas, trots att den är vacker med sina rosa, blå, vita och lila blommor, torde inte ha undgått någon. Lupinerna har nyss slagit ut i…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Lupinerna övertar vägrenarna i landskapet – nu vill NTM-centralen kartlägga bestånden

  1. Monica Forssell skrev

    Hej Meta! Du får gärna följa ÅU på Facebook oberoende av om du är prenumerant eller inte! Men naturligtvis hoppas vi att alla som är intresserade av våra artiklar vill prenumerera på oss 🙂 Vi delar en hel del ”öppna” artiklar på Facebook (det vill säga artiklar som är gratis) men alla våra artiklar kan inte vara gratis att läsa eftersom vi, som ett kommersiellt mediebolag, då inte skulle överleva. Just artikeln om lupiner finns bakom betalmur och för att läsa den måste du ha en prenumeration men t ex artikeln om skyltarna i Åbo som blir enspråkiga är gratis att läsa. Mvh Monica/ÅU

  2. Meta Backman skrev

    Jag fick en inbjudan av ÅU att tycka om er Facebook sida.
    Det gjorde jag. Nu när jag tänkte läsa om lupinerna ser jag endast första meningen av artikeln. Vad var syftet för inbjudan? Att sälja en prenumeration? Usch då.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter