Förflytta dig till innehållet

Luonto-Liitto fördömer planerna på vargjakt

Lillian Tveit/Shutterstock/SPT
En varg på vintern
Miljöorganisationen Luonto-Liitto riktar hård kritik mot Jord- och skogsbruksministeriets planer på att tillåta stamvårdande jakt på varg i vinter. Enligt Luonto-Liitto strider planerna mot EU:s naturdirektiv. Jord- och skogsbruksministeriet har…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Luonto-Liitto fördömer planerna på vargjakt

  1. Tom Bergman skrev

    Vargen är inte en utrotningshotad art!
    Jaktmotståndarna kommer (igen) med vilseledande argument då de påstår att Vargen är en ytterst utrotningshotad art. Samma argument har använts då det gäller säl och havsörn (där man påstår att man genom skyddsåtgärder räddat havsörnen från utrotning). Att en art förekommer sparsamt i vårt land betyder inte det samma som att den är ”ytterst” utrotningshotad. Finland befinner sig bara i utkanten av artens naturliga utbredningsområde och därför är antalet individer få. I ett litet större perspektiv är arten minst sagt livskraftig.
    Argumentet ”utrotninghotad” är hämtat ur de de åtaganden (inte sällan odemokratiskt genomlobbade av just Luontoliitto & Co ) som Finland förbundit sig till gentemot EU. Ett faktum som sällan nämns i debatten. Inte bara den här, utan s.g.s. alla som rör jakt och annat nyttjande av naturresurser.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter