Förflytta dig till innehållet

Luciakandidaten Janina värdesätter omtänksamhet

Janina Karrento är luciakandidat nummer 2. Foto: Markku Koivumäki/Kameraboden

Janina Karrento hör till dem som dagligen träffar människor i sitt jobb inom kundbetjäning. Som skydd använder hon ett visir. I framtiden hoppas hon hållbara lösningar ska ersätta de engångsartiklar som nu används i stora mängder.

För att hålla lågan uppe har Janina Karrento umgåtts mycket med familjen.

– Jag uppskattar verkligen att jag kan göra det. Alla har ju inte den möjligheten.

Varför vill du bli Åbos lucia?

– Jag tänker att Lucia ska vara snäll, glad och omtänksam, och kunna möta personer i olika livssituationer. Det här skulle jag säga är min styrka, som jag uppnått genom tidigare jobb med barn, äldre och funktionsnedsatta.

Vad tycker du är extra viktigt i år?

– Att så långt som möjligt bevara traditionen, speciellt under denna jobbiga period. En liten grej kan betyda så mycket för någon.

Janina Karrento, 19 år

Musikintresse: Dansar, sjunger och spelar gitarr. Har tidigare varit med i ett band. Medverkade som sjuåring i ÅST:s uppsättning av ”Lés Miserables”.
Musikvitsord: 9
Lucia är: En barndomsdröm. I dagisåldern lekte jag och min lillasyster lucia iklädda pappas vita skjorta som gick över knäna.
Omröstningen bland Åbos luciakandidater sker på adressen www.abolucia.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter