Förflytta dig till innehållet

LSJH uppmuntrar hushåll att kompostera – komposteringskvällar lär dig välja rätt

Arkiv/Kristoffer Nöjd
Kompost med locket uppe.
2024 utökades skyldigheten att samla in bioavfall separat i och med den nya avfallslagen. Nu uppmuntrar LSJH flera hushåll till att kompostera.
För att uppmuntra invånare att kompostera, arrangerar Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) komposteringskvällar i Salo och Åbo i april. Enligt avfallslagen ska bioavfall numera samlas in separat från annat avfall i…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “LSJH uppmuntrar hushåll att kompostera – komposteringskvällar lär dig välja rätt

  1. Kaj Rosing skrev

    Vi kommer att få stora problem med råttor inne i tätorterna skall ni få se. Kompostorer kostar ju massor, ca 500€. Mycket enklare att snickra en trälåda å slänga dit matrester.. En verklig buffé för råttorna. Vem är ansvarig sen?

  2. Jarl Ahlbeck skrev

    Husägare får billigare avfallsavgift om de köper en kompostor och anmäler denna till kompostorregistret som förra regeringen skapade för att klara EU-direktivet för rapportering om återanvändningsgrad!! Men ingen kollar om man sätter något i kompistorn. Man ska inte kasta bort mat, utan äta resterna senare, frysa och ha i kylskåpet. Något enstaka potatisskal kan åka till brännverket i Salo i kökspåsen. Men endel kanske vill pyssla med kompostering och kanske spetsknyppling. Det finns sämre saker människan kan göra.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter