Förflytta dig till innehållet

Lottovinsten på mångas läppar i Kimito – varannan kund i S-butikens kassa vill spekulera om vem som vunnit 11 miljoner euro

Emilia Örnmark
En S-affär i vintrigt väder
Här, i S-market i Kimito, spelades lottokupongen värd elva miljoner euro.

Lottovinsten på elva miljoner euro var helt klart samtalsämne nummer ett på Kimitoön under måndagen. ÅU kunde på söndagsmorgonen rapportera att lottokupongen spelades i S-market i Kimito.

LÄS OCKSÅ

”Roligt att vinnaren lottat just här i vår butik”

ÅU:s reporter besökte affären på måndag förmiddag för att kolla stämningen.

Butikschef Jonas Blomqvist konstaterar att i dag pratar kunderna nog om lottovinsten. Av personalen i kassorna har han hört att åtminstone varannan kund för vinsten på tal.

I går då nyheten var färsk var Blomqvist ledig, men kunde konstatera otaliga missade samtal på sin telefon. På måndagen var ÅU först med att ta kontakt.

– Visst är det roligt att vinnaren har lottat just här i vår butik, säger Blomqvist, som inte kan dra sig till minnes att en sådan här stor vinst skulle ha varit aktuell på Kimitoön förr.

Man vid en fruktdiskEmilia Örnmark
Jonas Blomqvist är chef i S-affären i Kimito.

Blomqvist tror att det här kommer att påverka lottospelandet på fredag och lördag. Antagligen är det då fler än normalt som vill lämna in sin rad här.

Själv spelar Blomqvist inte på lotto.

Men om du fått en sådan summa, vad skulle du göra?

– Ingen aning! Köpa nytt hus kanske, eller en bil, säger Blomqvist.

Dem ÅU pratar med under måndagen lyfter alla fram att det är roligt att detta hänt på Kimitoön och hoppas att vinsten tillfaller någon som verkligen bor här. Men förstås kan det vara så att vinnaren är någon förbipasserande, kanske någon fritidsbo, som får tillskott på kontot.

Robin kan vara den som har betjänat vinnaren

En av dem som sköter butikskassan i S-affären då och då är Robin Sjölund. Han har redan på måndag förmiddag fått många frågor om vem vinnaren kan vara.

Då nyheten gick ut på söndagen slog nog tanken Sjölund att det kan vara han som betjänat vinnaren. Han konstaterar att många äldre lämnar in sina lottorader här, men också yngre som kanske viker in på väg till stugan.

– Först funderade jag nog om det kan vara någon bekant som vunnit. Men det här är ju hur som helst roligt på en så här liten plats, säger Sjölund.

Om han vann pengarna skulle han boka en resa till södern, göra en smart investering och kanske köpa ett hus.

Teuvo Taipale från Kimito är på uppköp i affären bland till synes ganska få förmiddagskunder, och även han har spekulerat i vem vinnaren kan vara.

Man i en mataffär. Emilia Örnmark
ÅU:s reporter behöver inte reda ut bakgrunden – alla på Kimitoön känner till elvamiljonersvinsten. Även Teuvo Taipale (bilden).

Han spelar på lotto själv, men inte på plats i affären, utan hemma vid datorn. Han konstaterar att om vinstpotten tillföll honom skulle han inte vara i behov av så mycket mera efter det.

En annan kund säger att hen hoppas att vinsten går till någon Kimitoöbo. Personen lottar själv mera sällan, och inte den här helgen.

Om du vann elva miljoner, vad skulle du göra?

– Betala av alla mina skulder. Så mycket pengar behöver man säkert inte, så jag skulle nog dela med mig till familjen och till dem i världen som behöver.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter