Förflytta dig till innehållet

Lotta Kare blev Årets fritidsboende

Här dukades det långbord. Fr.v. Lotta Kare, dottern Pilvi Kare och byalagets Annica Lindroos och Leif Lindgren.

Vid Forneldskvällen åt 200 personer vid långbord i hamnen i Dalksbruk. Idén kom från sommargäster på Långön-Apelholmen och särskilt från Lotta Kare. Nu har hon utsetts till Årets fritidsboende, och hon är den första som får denna titel av Kimitoöns kommun.

– Å så glad och stolt jag blev att höra den nyheten. Men jag vill betona att ingen gör något ensam, vår förening på Långön-Apelholmen, Dalsbruks byalag och alla i Dalsbruk är viktiga. Förresten gäller det också dem som bor utanför Dalsbruk, till exempel Västanfjärds byaråd har vi diskuterat med, säger hon.

Just nu lägger Lotta Kare sista handen vid kulisser till Höstsonaten som i kväll har premiär på Nationaloperan i Helsingfors. Hon är hantverkare och målar kulisser, alltså en kretiv människa som säkert har idéer redo också för nästa sommar?

– Vi får se. Som sagt gör man ingenting ensam, säger hon.

Kare har i 20 år varit sommargäst i Dalsbruk, hon bor vintertid i Helsingfors.

– Fint att vi har så många aktiva fritidsboende på Kimitoön säger näringslivsnämndens ordförande Kalevi Kallonen. Och ännu roligare är det när våra fritidsboende aktivt är med joch obbar tillsammans för en bra gemenskap och samhörighet på Kimitoön.

Kimitoön har lika många fritidsboende som fasta boende. ”Sommargästerna” vistas allt längre här och utgör en verkligt viktig resurs för kommunen.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter