Förflytta dig till innehållet

Lösning i sikte i poststrejken

Stängt. Det är mörkt och tyst på Postens huvudkontor på Eriksgatan. Foto: Robin Sjöstrand


Den gordiska knuten kring poststrejken håller på att lösas upp. Enligt Yles och Taloussanomats uppgifter håller frågan på att få en lösning efter dagens förhandlingar.

Den lösning som har manglats fram gäller de 700 paketsorterare som har utgjort den största stötestenen under förhandlingarna.
– Vi har nu en sådan situation i förhandlingarna att det är en optimal tidpunkt att fortsätta diskussionen med riksförlikningsmannen, säger Tuomas Aarto på Palta till Yle.
Förhandlingarna mellan Palta, PAU, Industrifacket och Medieförbundet har pågått vid Södra Kajen sedan klockan 9 på tisdagen. Förhandlingarna fortsätter nu på riksförlikningsmannens kontor.
Enligt Taloussanomats uppgifter har tvisten kring paketsorterarnas situation lösts, men det återstår ännu en meningsskiljaktighet kring en konkret fråga.
Det förra medlingsbudet förkastades i söndags när Medieförbundet meddelade att de inte kunde godta budet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter