Förflytta dig till innehållet

Lördagsbussen kör till bruken i Raseborg

Arkiv/Kristoffer Nöjd
Fiskars

Raseborgs stad har konkurrensutsatt sommartrafiken och valt Raseborgs Taxi & Buss Ab (Rolly Group). En nyhet i sommartrafiken är att det nu finns bussturer också på lördagar, vilket förbättrar servicenivån särskilt i fråga om trafiken till de viktigaste turistmålen i Raseborg under sommaren.

Alla bussar kan ta minst tre cyklar, så passagerarna kan också kombinera sin bussresa med cykling.

– De nya tidtabellerna har optimerats med tanke på användarna och med beaktande av tågförbindelserna, så att resenärerna ska kunna nå sina destinationer, säger Henri Nevakivi, logistiker och kollektivtrafikplanerare vid Raseborgs stad.

Den nya lördagsbussen tar lokalbefolkning och turister till bruken i Billnäs, Fiskars och Svartå. Utvecklingen av mera hållbara trafikformerna baserar sig också på Raseborgs strategi och Finlands turiststrategi. I och med bussturerna kan resenärerna nu enkelt ta sig med tåg till Karis resecenter och därifrån vidare till bruken.

– Hållbar utveckling är också en mycket viktig fråga för Fiskars och vi är glada över det här framsteget. Turister som värdesätter ansvarsfullhet har länge önskat bättre kollektivtrafikförbindelser och vi tror att bussförbindelsen för med sig också nya besökare till bruket, säger Kaisa Parviainen , Visitor Experience and Community Engagement Specialist vid Fiskars Village.

Busstidtabellen gäller sommaren 5 juni–15 augusti.

Tidtabellerna hittas även under adressen www.matkahuolto.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter