Förflytta dig till innehållet

Lokala FBK hjälper bilisterna med dubbdäcken – i Nagu är det brist på ställen som utför däckbyten

Tuuli Meriläinen
Däckbyte Nagu FBK
Kenneth Eriksson kör buss till vardags men är aktiv i Nagu FBK och gör en insats för att bilisterna ska få däcken bytta inför vintern.

Det är nu andra året som Nagu FBK med hjälp av frivilliga krafter byter till vinterdäck i hallen där bilbesiktningen i tiderna fanns. Kenneth Eriksson och Johannes Nielsen har dragit på sig arbetskläderna, och i dag har de 16 bilar på listan. På måndagen bytte de däck på sex bilar.

Eriksson kör buss till vardags, Nielsen är pensionär. Byta däck gör de på sin lediga tid för att göra en insats där det behövs.

– Nagu FBK började hjälpa till med däckbyten i och med att Båge stängde sin verkstad, och det inte är så många här i Nagu som byter däck. Vi gör detta arbete på frivillig basis. Vill man ge ett bidrag till FBK:s verksamhet i samband med däckbytet så får man det, men det är inget tvång, säger Eriksson och öppnar porten till verkstaden för nästa kund som bokat tid klockan halv tre.

I samband med däckbytet kollar de också däckens kondition och om till exempel drivknutsdamaskerna är slitna.

Tuuli Meriläinen
Johannes Nielsen kollar underredet på bilen i samband med däckbytet.

– Efter hundra kilometer kan det löna sig att kolla att bultarna sitter som de ska, säger Eriksson medan han byter däcken på bilen som körts hit av Casper Aalto.

– Utbudet på ställen som kan byta däck är ganska dåligt i Nagu, så denna service är behändig, konstaterar Aalto.

Eriksson utlovar fler lediga tider för bilister som ännu inte fått däcken bytta. Tiderna läggs ut på Nagu FBK:s sida och på olika Nagu-sidor på Facebook.

– Nog måste vi fortsätta lite ännu, säsongen har ju bara börjat, säger Eriksson.

Tuuli Meriläinen
Casper Aalto tycker att servicen som FBK erbjuder är välkommen eftersom det finns ganska få ställen där man kan byta däck i Nagu.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter