Förflytta dig till innehållet

Ljusuddabor är rädda att mista sitt paradis då Pargas stad planerar byggrätter

Katten Aslan smyger i gräset vid villa Soläng i Ljusudda. Foto: Anja Kuusisto Någon är deltidsboende, någon fast bosatt. Men deras paradis finns i samma hörn…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Ljusuddabor är rädda att mista sitt paradis då Pargas stad planerar byggrätter

 1. Linda Meurman skrev

  Jag är en av de två som närmat sig staden med förslag, för säkerhets skull, ifall det skulle gå så illa att detaljplanen genomförs. Jag upplevde diskussionerna som vänliga och fruktbara, men tyvärr syntes nästan inget resultat av dem på kartan som publicerades.

 2. Heidi Saaristo-Levin skrev

  Tyvärr uppfattar markägarna troligtvis att vissa av deras frågor som de ställer i ÅU inte blir besvarade i stadens svar i tidningen. Det beror på att staden inte fått ta del av markägarintervjun då staden svarat ÅU.
  Planläggningen i Ljusudda har kommit igång under våren, och den sker i aktiv växelverkan med samtliga berörda markägare. Planläggaren har träffat markägare redan flera gånger också på ort och ställe under de senaste veckorna. Detta för att höra markägarnas syn och önskemål. Två av dessa tre som intervjuats har faktiskt redan tidigare närmat sig staden med egna skisser om hur de skulle villa att området planläggs, omfattande också nya tomter. Alla inlämnade markägarsynpunkter ska vi naturligtvis ta i beaktande så gott det går.
  Med vänlig hälsning
  planläggningschefen

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter