Förflytta dig till innehållet

Livsmedelsverket: Alla minkar på pälsfarmer med fågelinfluensa måste avlivas

Marcin Hernik/Flickr.
en mink
Minkar är extrakänsliga för fågelinfluensaviruset.
Enligt nya direktiv från Livsmedelsverket måste alla minkar på pälsfarmer med fågelinfluensa avlivas. Orsaken till att alla minkar måste avlivas är att just minken kan fungera som värd för virus…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Livsmedelsverket: Alla minkar på pälsfarmer med fågelinfluensa måste avlivas

 1. Harald Bergholm skrev

  Ann-Marie, Tänk på att många har fiskar, reptiler, fåglar i små akvarier, terrarier och burar hemma, hundar som, är ensamma i en liten stadslokal hela dagen och kanske den enda ”motionsrunda” är runt kvarteret eller parken. Livsmedelsproduktion med tusental hönor på en liten golvyta, grisar som aldrig får gå ut… Börja försöka begränsa och förbjuda det som verkligen påverkar djuren och påstå att människan inte behöver kött. Lycka till! 🙂
  Bättre att pälsproduktionen hålls är i landet än i Ryssland och Kina där djuren absolut inte behandlas väl.
  Människan har i alla tider använt sig av animaliska produkter, det är det moderna samhället som har gjort detta mer och mer främmande och päls tolkas som lyx som ”ingen” behöver. Om päls är oetiskt så vad är då inte moderna kläder tillverkade av plast eller bomull som kräver enorma mängder vatten på andra sida jorden i slavförhållanden och barnarbete?
  Då är päls, läder och ylle etiska, miljövänliga och hållbara jämfört med slit och släng kläder, men skit i det bara man får köpa billiga kläder och förbjuda något som man ogillar.

 2. Ann-Marie Hartman skrev

  Hoppas verkligen det blir slut på minkarnas och rävarnas fångläger och deras pina. Det är fruktansvärt att se hur dom måste leva sitt korta liv i små burar och inte kunna leva det liv som den arten borde ha. Man skall inte glömma att rävarna är kloka som hundar. Tänk att aldrig få vara fri och springa omkring i det fria. Pälsnäringen borde förbjudas. Hoppas den dagen kommer snart.

 3. Harald Bergholm skrev

  Hoppas att detta INTE är slutet på pälsnäringen i landet som vissa hoppas på. Tyvärr så förlorar pälsfarmarna och ersättningarna inte täcker förlusterna. De kommer knappast att få ta tillvara på pälsarna som måste antagligen brännas upp.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter